Kino

Nový projekt kulturního centra Petrohradská kolektiv Kino Petrohradská je jednosálové repertoárové kino nacházející se v příjemném dvoře, v prostorách bývalého industriálního prostoru montážní dílny, historicky zaniklého mlýna, pekárny a později továrny na čokoládové zboží. Komplex dnes slouží jako zázemí pro galerii Jedna Dva Tři gallery, kavárnu Kafe Petrohradská, pražské i zahraniční umělce v rámci uměleckých rezidencí, především však poskytuje příjemný prostor našim návštěvníkům.

Sál je klimatizovaný a má kapacitu 58 míst, promítáme v rozlišení 2K na Barco DP2K-6E a disponujeme 7.1 kanálovým zvukem.

V případě soukromých projekcí, koncertů, firemních večírků, natáčení nás prosím kontaktujte na:

produkce@petrohradskakolektiv.com

tel. +420 603 112 399

Příběh kina
Kino bylo otevřeno v létě 2021 po téměř roce příprav, přestaveb a změn, do té doby byl sál využíván spolkem Petrohradská kolektiv z.s. jako multifunkční sál pro koncerty, přednášky, divadelní inscenace. V minulosti byl dvorní objekt montážní halou a půjčovnou nářadí pro státní podnik ZPA, ten spravoval celý arelál od 50. let 20. století do roku 2008. Zajímavostí kina je, že část interiéru je recyklována ze zaniklého a od 90. let zavřeného kina v Budyni nad Ohří a námi zachráněna pro další použití. Obecně je Kino Petrohradská jediné kino v Praze, které se nenachází v prostoru původně zamýšleném pro kino provoz. Stejně jako Petrohradská kolektiv pracuje s myšlenkou dočasného prostoru i kino je jeho součástí a následuje ve šlépějích opětovného využití stavebních a konstrukčních materiálů.

Hudba před filmem je ve spolupráci s místními tvůrci a skladateli současné generace, jejichž tvorba často vzniká v hlavní budově umělecké platformy Petrohradská kolektiv buď přímo nebo ve spolupráci jejich rezidentů. Jeden ze základních kamenů našich projektů je spolupráce a právě i propojení umělecké platformy Petrohradská kolektiv a Kino Petrohradská jakožto showcase tvorby rezidentů Petrohradská kolektiv je zdánlivě malým ale klíčovým cílem. Děkujeme za laskavou spolupráci tvůrcům, kteří pro nás připravili jejich verzi ambientního podkresu ve spolupráci s artist run initiative Petrohradská kolektiv. Jméno autora můžete vždy vidět před projekcí na plátně.

Fotogalerie