Spolupráce

Jsme malá produkční skupina zajišťující provoz a dramaturgii Petrohradská kolektiv. Petrohradská kolektiv je artist-run iniciativa s vlastní produkcí, dramaturgií, místem pro experiment a současné umění fungující od roku 2015. Dáváme umělcům a jejich práci prostor, volnost a potřebnou pozornost. Naše aktivity inklinují k výstavní a edukativní činnosti, živému umění a tvůrčím pobytům českých a zahraničních umělců. Petrohradská kolektiv chce přispět k významu umění ve společnosti podporou, prezentací a produkcí nejen nových uměleckých projektů.

 

Provoz zahrnuje celoroční výstavní program Jedna Dva Tři gallery, provoz ateliérového komplexu s více než 70 rezidenty, celoroční program živého umění, produkce zahraničních rezidencí a nově i projektu kina Petrohradská.

 

Základním principem našeho fungování je diskuze – konkrétní podoba spolupráce na vznikajících projektech i možná koprodukce je určena společným týmovým projednáním návrhů a nápadů. 

 

Spolupracujeme s neziskovými organizacemi, studenty a dalšími jednotlivci, kteří podporují místní alternativní scénu. Pokud tedy máte projekt, který by bylo možné uskutečnit v našich prostorách a potřebujete s ním pomoct, pošlete návrh spolupráce na produkce@petrohradskakolektiv.com. Do 5ti pracovních dnů se Vám ozveme zpět s návrhem termínu schůzky nebo obecnou odpovědí.